Teatteri on väline, joka innostaa ihmisiä ja auttaa heitä näkemään asioita todellisesta elämästä. Teatteri osoittaa meille, että olemme jäseniä suuremmista yhteisöistä.

Tiistaina Stoassa esitetty Teatteri Lilla Villanin Asfalttienkelit esitettiin täydelle salilliselle nuorta yleisöä. Johanna Holmströmin kirjaan Asfaltsänglar perustuva, koskettava ja ajankohtainen näytelmä kertoo suomenruotsalais-pohjoisafrikkalaisen muslimiperheen tyttärien tarinan. Asfalttienkelit etsii armoa ja anteeksiantoa kärjistyneestä todellisuudesta, jossa ennakkoluulot ja stereotypiat tulevat miesten ja naisten, muslimien ja kristittyjen, uskovien ja ei-uskovien, uusi- ja kantasuomalaisten, ystävien ja jopa perheenjäsenten väliin. Esityksen jälkeen nuoret saivat jäädä keskustelemaan esityksestä ohjaajan ja näyttelijöiden kanssa.

Keskiviikkona Annantalossa nähtiin K R E P S K O-ryhmän sanaton, satumainen esitys AnnaBerthaCecilia. Esityksessä aakkosista syntyy kokoelma pieniä tarinoita, muotokuvia nukketeatterin keinoin. Lapsiyleisö nautti silmin nähden esityksestä. Jään odottamaan tämän ryhmän seuraavia esityksiä.

Samira

——–

Samira Makhsousi seuraa Hurraa!n tapahtumia ja kertoo niistä teille Hurraa!n nettisivuilla ja sosiaalisessa mediassa. Samira on kotoisin Iranista ja asunut Helsingissä vuoden. Hän on ammatiltaan toimittaja ja työharjoittelussa Annantalossa.