Lapsiraati

 wordclouD2

Koonti Hurraan lapsiraadeista 2017

Vuoden 2017 Hurraa-lasten- ja nuortenteatterifestivaalin lapsiraati toteutettiin edellisistä vuosista poikkeavalla tavalla. Edellisinä vuosina etukäteen valittu lapsiraati kävi läpi kaikki esitykset. Tänä vuonna lapsiraadiksi valikoitui yksi esitystä katsomaan tulleista lapsiryhmistä. Tämä tarkoitti, että jokaisessa esityksessä oli toisistaan poikkeava lapsiraati. Tämän lisäksi jokaista esitystä varten oli laadittu ennakkotehtäviä kaikille osallistuville lapsiryhmille. Ennakkotehtävät liittyivät esityksen sisältöön ja laajensivat teatterikokemusta.

Lapsiraateja pyrittiin pitämään mahdollisimman monessa eri esiintymispaikassa, jotta raatilaisia tulisi mahdollisimman suurelta alueelta. Lapsiraatiesitykset pyrittiin valittamaan siis sijainnin perusteella. Lapsiraatiryhmän valinta oli kunkin esityspaikan vastuulla, sillä esityspaikkojen tuottajat vastasivat varauksista. Esiintymispaikan tuottaja oli yhteydessä lapsiraatiryhmään, ja yleisötyöstä vastaava tuotantoassistentti oli yhteydessä esiintyjiin varmistaen, että esityksen jälkeinen lapsiraatipalautetuokio sopi heidän aikatauluihinsa.

20170319_150105
Herttakuninkaat Kanneltalolla.

 

Lapsiraatipalautekeskustelua johtivat yleisötyövastaavat (tuotantoassistentti sekä avustaja.) Lapsiraati tapahtui useimmiten esityksen jälkeen, jolloin esiintyjät ja lapsiraati kohtasivat. Ensin käytiin läpi mielipiteitä esityksestä ja sen osista. Tätä varten oli laadittu palauterunko jonka lisäksi kysyttiin muita avoimia, esitykseen sisältöön liittyviä kysymyksiä. Lopuksi annettiin mahdollisuus lapsille ja esiintyjille tutustua toisiinsa sekä kysyä kysymyksiä. Vastaukset kirjattiin ylös, vaikka pääpaino oli esiintyjien ja lapsiraadin välisessä kanssakäymisessä. Palautteet lähetetään esiintyjille sekä niistä tehdään kooste Hurraan nettisivuille.

Lapsiraati onnistui kokonaisuutena hyvin. Lähes kaikista esityksistä saatiin palautetta heti esityksen jälkeen esiintyjien ja raadin kanssa. Esiintyjät kokivat palautehetken mieluisaksi ja antoisaksi, sillä he saivat suoraa palautetta heti esityksen jälkeen. Ennakkotehtäviä oli myös tehty kiitettävän hyvin, ja ne saivat hyvän vastaanoton.

lapsiraati
Leena Kela Vuotalolla.

 

 

 

 

 

 

 

Lapsiraatipalautteet:

Herttakuninkaat

Lilla Villan – Asfalttienkelit

Oblivia – Candide

Oblivia – No(S) Futurs

Race Horse Company – YmpäriÄmpäri

Routa Company_Kiltit Ihmiset – Yksinäinen kuningatar

KLAPS – Into Parrakas vauva

Krepsko – AnnaBerthaCecilia

Leena Kela – Alphabets of Perfomance Art

Ahaa Teatteri – Katve 24.3. Sotungin koulun 8.-9.-luokka