IMG_2933

Hurraa! –festivaalilla vieraili 6 ulkomaista tuottajaa tutustumassa suomalaiseen lasten- ja nuortenteatteriin. Kolme heistä: Aislinn Ó hEocha Baboro –festivaalilta, Anna Sacchetti- Visioni festivaalilta ja tuottaja-konsultti Peter Manscher Tanskasta tulivat festivaalille Ulkoministeriön kutsumina vieraina. Evelyne Massoutre Sévranin ”Festival des rêveurs éveillés -festivaalilta, Philippe Doineau Singuliers associés- teatterista ja Henrik Westgaard Liveart.dk:sta tulivat Suomeen omasta aloitteestaan.

Vieraat viipyivät festivaalilla 2-5 päivää ja he kävivät katsomassa esityksiä eri puolilla pääkaupunkiseutua. Kaikki olivat vaikuttuneita festivaalin alueellisesta laajuudesta ja erilaisista kulttuuritaloista, jotka tekevät yhteistyötä festivaalilla. Aislinn, Anna ja Peter kävivät myös tutustumassa Lastenkulttuurikeskus Pikku-Auroraan, jonka kodikkuus ja kunnostusvaiheessa oleva teatteritila kiinnosti kovasti vieraitamme. Samalla retkellä kävimme Rinnekodissa katsomassa, kuinka Herttakuninkaat työskentelevät erityisyleisön kanssa.

Kysyin kaikilta ennen lähtöä: Mikä jäi mieleen?

Evelyne: BabyTango on laadukas ja lämmin esitys ihan pienille, olin liikuttunut. Into Parrakas vauva esitys yhdisti yleisössä eri sukupolvet ja lavalla oli hienoja taiteilijoita.

Aislin: Esitysten laaja kirjo ja korkea ammattilaisuus. Muualla- esitys oli todella hieno, mutta se jäi vähän kesken. AnnaBerthaCecilia oli vaikuttava kokemus.

Peter: Suosikkini oli yksinäinen kuningatar – haluaisin nähdä sen Tanskassa, Jennin ohjaamana.
Hurjaruuthissa näkemäni Pikku Prinssi sopisi loistavasti kiinalaisille festareille, joiden eurooppalaisena konsulttina toimin.

Anna: Olen hyvin vaikuttunut näkemästäni, laadukasta, aiheet erilaisia kuin Italiassa. AnnaBerthaCecilia oli huikea esitys.

Philippe: Tulin katsomaan hyvää suomalaista teatteria ja toivoin tapaavani kuulovammaisille tekeviä teatterilaisia. Kumpikin tavoite täyttyi. BabyTango ja Candide puhuttelivat minua erityisesti.

Henrik: Esitystaide on minun aluettani. Oblivian esitykset: Candide ja No(s) Futurs olivat mieleeni sekä VauvaVau oli todella Vau!

Terveisin vieraitten emäntä: Katariina Metsälampi