Maanantai-illan kirjastoautokierros Helsingin Latokartanossa alkaa jännittävissä merkeissä. Kirjastoauton perälle rakennettu katsomo on täyttynyt viimeistä paikkaa myöten, kun nukketeatteritaiteilija Roosa Halme asettelee mustaa pöytäliina bussin käytävälle levittämälleen pöydälle.

“Meillä onkin tänään poikkeukselliset olosuhteet, sillä auton lattia on hieman kalteva. Katsotaan miten palikat pysyvät pystyssä!”, Halme naurahtaa ja levittää eri muotoiset ja kokoiset palikkansa pöydälle.

Palikkateatteri on Roosa Halmeen kehittämä visuaalisen teatterin muoto, jonka pääosassa esiintyvät kuvataiteilija Kai Ruohosen suunnittelemat palikat. Kuva: Joel Haapamäki

Halme loihtii seuraavan 20 minuutin aikana palikoista mitä mielikuvituksellisimpia hahmoja. Esitystä rytmittää taustalla soiva musiikki, jonka lomassa ääntelevät eläimet antavat osviittaa Halmeen rakentamista hahmoista.

“Koira! Kana! Leijona!”, yleisöstä huudahdellaan innostuneina, kun palikat vaihtavat paikkojaan.

Esityksen lopuksi ja aplodien tauottua Halme kutsuu myös yleisön osallistumaan palikkateatterin ihastuttavaan maailmaan – ja eipä aikaakaan kun palikoista rakennettu ihmishahmo muuttuu rekka-autoksi ja sitten taas joksikin muuksi.

***

Ilmainen Palikkateatteria-esitys nähtävillä Espoon ja Vantaan kirjastoautoissa tiistaina 19.3. ja torstaina 21.3.

19.3. Kirjastoauto, Espoo
klo 18.20 Kulloonmäki, Isännäntie 16
klo 18.50 Järvenperä, Salonkitie 1
klo 19.25 Lippajärvi (K-market), Riistatie 2

21.3. Kirjastoauto Vantaa
klo 17.55 Ruskeasanta, Tulppaanitie 44
klo 18.25 Kylmäoja, Ahdetie 6
klo 19.05 Ilola, Nietoskuja 2

Lisäksi Palikkateatteria-esitys on nähtävillä lauantaina 23.3. klo 15 Vantaan Pessissä. Liput esitykseen: kulttuuriliput.vantaa.fi