Seminaarissa hollantilaisen DEGASTEN ryhmän Anouk Saleming ja Elike Roovers kertoivat DEGASTENIN toiminnasta ja työskentelymetodeista. DEGASTENISSA nuorille näyttelijöille annetaan paljon vapautta ja myös heidän ongelmiaan voidaan käsitellä yhteisen työskentelyn kautta.

DEGASTEN on Amsterdamilainen nuorisoteatteriin erikoistunut teatteriryhmä. DEGASTEN luo karkeaa monialaista montaasiteatteria nuorten (12-25v.) kanssa. Monimuotoisuus on jotain joka virtaa ryhmän suonissa. Tarina, näyttelijät ja harjoitteet ovat monipuolisia. DEGASTEN uskoo vankasti että jokaisella on tarina kerrottavana. Joka vuosi syyskuussa 70 nuorta valitaan mukaan esiintymiskokeilla. Nuoret jaetaan neljään ryhmään joilla on viikottain harjoitukset: kaksi harjoitusryhmää, yksi tuotantoryhmä ja yksi esiintyjäryhmä. Jokaiselle ryhmälle DEGASTEN kehittää räätälöityjä esityksiä, tuotantoja ja esittelyjä.

Samira

——–

Samira Makhsousi seuraa Hurraa!n tapahtumia ja kertoo niistä teille Hurraa!n nettisivuilla ja sosiaalisessa mediassa. Samira on kotoisin Iranista ja asunut Helsingissä vuoden. Hän on ammatiltaan toimittaja ja työharjoittelussa Annantalossa.