Uusi Teatteri: Jossain on maailma josta aikuiset eivät tiedä yhtään mitään  / Någonstans finns en värld som vuxna inte vet någonting om

Liisa ja Jona tapaavat luokkahuoneessa. Liisa on uusi, pill mutta Jona on ollut luokassa jo monta vuotta. Liisa yrittää puhua Jonan kanssa, here mutta hän ei ole kiinnostunut. Oppitunnin alkaessa Jona huomaa että Liisa kokee koulun yhtä tuskalliseksi kuin hänkin. Jona opettaa Liisalle miten luokkahuoneen voi jättää, patient vaikka tosiasiassa siellä vielä onkin paikalla.

Esitys on luotu keskustelemalla kolmasluokkalaisten kanssa. Siinä voi tunnistaa itsensä, mutta se tuo esille myös niitä ongelmia joita kouluaika nuorille oppilaille voi sisältää. Tavoitteena on että niin oppilaat kuin opettajatkin näkevät esityksen, joka luo pohjan yhteiselle keskustelulle. Mikä koulussa on kivaa? Mikä ei?

Liisa och Jona möts i ett klassrum. Liisa är ny, medan Jona gått i klassen i flera år. Först verkar de väldigt olika och kommer inte riktigt överens men så småningom märker båda att det går att hitta nya världar både hos varandra och även i skolan. Och vad gömmer sig egentligen i klassrummet? 

Föreställningen handlar om hur du kanske kan göra skolan som någonting eget. En väg kan vara genom vänskap, lek och fantasi. Pjäsen har tagits fram med en klass i årskurs tre. Målsättningen är att elever som lärare får se en föreställning som lägger en gemensam grund för vidare samtal.

Kesto: 30 min

Ikäsuositus: 6-10

Esityskieli: suomi, svenska, kaksikielinen / tvåspråkigt

Esiintyjät /Skådespelare:  Katarina Rodopoulos ja Lidia Taavitsainen

Käsikirjoitus/ohjaus / Regi/manus: Jani Lohikari

Lavastus/puvut /  Scenografi/kostym: Linn Henriksson-Strååt

Musiikki/äänet / Musik/ljud: Pekka Tuppurainen

 

Esitykset: Vuotalo ti 21.3. klo 10 (ruotsi) & 12 (ruotsi) ja Annantalo to 23.3.10 & 12 (kaksikielinen)

 

www.uusiteatteri.se