Leena Kela: Alphabets of Performance Art

Performanssissaan Alphabets of Performance Art Leena Kela esiintyy performanssitaiteelle tyypillisten materiaalien ja esineiden kanssa. Teos pohjaa hänen yli 15 vuotta jatkuneeseen tutkimukseen taiteenlajin parissa. Hän on valikoinut 26 eri materiaalia tai esinettä, seek jotka muodostavat performanssitaiteen kielen ja hän esittää ne A:sta Z:aan. Jos A on apple (omena), link mikä P voisi olla? Paint (maali), price paper (paperi), piss (pissa)?

Leena Kela on performanssitaitelija, jonka teokset kumpuavat arkisista havainnoista ja ilmiöistä. Viime aikoina hän on kiinnostunut kosmologiasta ja erityisesti pimeän energian mysteereistä. Hänellä on 6-vuotias tytär ja he tekivät ensimmäisen yhteisen performanssinsa viime kesänä. Leena on työskennellyt performanssitaiteen parissa vuodesta 2000 ja toimii parhaillaan tohtorikoulutettavana Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa. Hän on esittänyt teoksiaan lukuisissa yhteyksissä Suomessa ja kansainvälisesti performanssitaiteen festivaaleilla ja näyttelyissä eri puolella Eurooppaa, Venäjällä, Etelä-ja Pohjois-Amerikassa, Afrikassa, Australiassa sekä Uudessa-Seelannissa.

Leena Kela has selected 26 different materials and objects that form the language of the performance art and will perform them from A to Z.

Kesto: 45 min

Ikäsuositus: 5 +

Esityskieli: sanaton / non-verbal

Esitykset: Annantalo su 19.3. klo 13, Vuotalo to 23.3. klo 10, Mad House la 25.3. klo 15 ja su 26.3. klo 15

 

www.leenakela.com